Inlägg

Inlägg som Aje har skrivit i forumet
Av Aje
Skrivet av Anwest:

Skulle uppskatta snäppet större text, den är minsta laget för mina ögon.

Typ standardstorlek. Ändra textstorleken i din telefon så funkar det säkert bättre.

Av Aje

Ingen aning. Besöker bara Sweclockers via datorn.

Av Aje
Skrivet av dlq84:

Vad indikerar för dig att han inte gör det själv?

Många Youtube-stjärnor som efter stor framgång anställer ganska mycket folk för att hålla igång kanalerna. Jag säger inte att det är rätt eller fel. Bryr mig inte alls så länge det är bra och inspirerande innehåll. Däremot är jag intresserad av produktionen. Därav frågan.

Av Aje
Skrivet av NidoKing:

280725 och jag kommer ihåg lösen också

Samma här. Sjukt att det sitter kvar i minnet.

Av Aje

Det skulle vara intressant att förstår teamet bakom frontfiguren. Hur mycket jobb gör han själv mm...
Oavsett är det sjukt snyggt och ha-faktorn är i topp!

Av Aje

Enter RTX 5090

Av Aje

Riktigt bra serie. Trist att dom inte kan släppa det där utan ska göra två till utan något underlag.

Av Aje
Skrivet av Kebab i USB hålet:

Den raderar väl inte bilderna, bara märker området som oanvänt och eftersom den använder sig av solid state lagring så kommer det inte skrivas över på direkten därefter.

Ingen aning om hur mjukvaran är uppbyggd, men det låter som en annan trolig förklaring kanske.

Av Aje

Väldigt märkligt. Om bilder plötsligt dyker upp igen innebär det att dom inte suddats. Berör detta bara enheter som har iCloud aktiverat så kan man misstänka att dom har en lagringsserver som dom inte vill ska vara synlig där allt backas upp, men i en mjukvarubugg plötsligt blivit synlig och börjat återställa gamla filer. Om så, sjukt läskigt men kanske inte oväntat.
Ett annat alternativ är att filerna faktiskt inte suddas från telefonen, men den känns mer långsökt då du faktiskt ser använt utrymme i din enhet. Kanske även här ett sekundärt lagringschip alternativt dold kapacitet.

Vad det än är, är det uppenbart att användarens filen inte suddas och det är precis därför jag inte använder någon molnfunktion. Surprise...

Av Aje

OCZ Vertex 2009.
Never looked back.

Av Aje
Skrivet av Thomas:

Har du mycket inbränningar redan på en C2 alltså? Vad har bränt in och vilken slags statiska grejer har du på den?

Min vanliga Windows 11 bakgrundsbild är fastbränd. Upptäckte det när jag tröttnade och bytte till en vanlig blå bakgrundsfärg.

Av Aje
Skrivet av Pamudas:

Det är väl i princip redan idag ett "icke-problem" om du inte kör skärmen på högsta ljusstyrka (vilket du inte bör göra oavsett, för dina ögon skull)

Kört en LG C2 42" TV som primär skärm i ganska så exakt ett år nu

Kör också en C2a, men med stora inbränningsproblem. Ljusstyrkan beror ju helt på din omgivning. Jag sitter omgiven av fönster så kör på 90% för att se något på skärmen. Kan verkligen inte rekommendera en OLED-TV som skärm. Bara en dålig kombo, framför allt en LG som inte går igång automatiskt utan måste startas via fjärrkontroll.

Kör ni OLED-TV så är tipset att använda en enkel färg som bakgrund, inga bilder. Oavsett så från ni inbränningar från Taskbar. Omöjligt att komma ifrån.

Av Aje
Av Aje
Skrivet av Yatagarasu:

Känns som standard layout för en bärbar dator numera?

Kollar man på valfri tillverkare likt HP, ASUS, Razer eller Lenovo har de alla en uppsättning som är mer i linje med ANSI än ISO (någon form av hybrid), åtminstone på deras speldatorer. Rätt säker på att mer klassiska kontorsdatorer och ultrabooks gått över till det också.

Enda som sticker ut lite för egen del är de fyra extra makroknapparna i övre vänstra hörnet. Annars är det inte något jag reagerar på vid en första anblick

Märkligt att inte svenskarna skriker över detta. Så lat och snålt av tillverkarna att inte tillgodose oss med vår standardlayout. Allt blir fel när man skriver...

Av Aje

Kör med mitt i 4K, fungerar bra, men kan ibland dippa i fps så klart. Du behöver gå upp till 4080/4090 för att vara säker på att ligga över 60 fps.

Av Aje

Att tangentbordslayouten inte kommenteras tycker jag är konstigt. Stort minus!

Av Aje

Slängde precis ut Win11 efter 6 månaders försök. Med Windows 10 känns min laptop (Dell XPS 9700) plötsligt ny igen. Kommer aldrig gå tillbaka till Win11.
Förmodligen samma sak med min stationära. Lär köra en uppgradering till Win10 i helgen där med.

Av Aje

Vad jag kan utläsa är att datortillverkarna har blivit snåla och vill inte tillverka ett extra tangentbord för norden, utan använder samma layout som i USA, men med nordiska tecken. Samma tråkiga utveckling överallt i världen där allt handlar om massproduktion till lägsta pris med sämsta kvalitet. Ingen stolthet eller kärnvärden i sin verksamhet alls.

Dock intressant att UK också skiljer sig mot US

https://en.wikipedia.org/wiki/File:KB_United_Kingdom.svg

https://en.wikipedia.org/wiki/File:KB_United_States-NoAltGr.svg

https://en.wikipedia.org/wiki/British_and_American_keyboards

Av Aje

Inget nordiskt tangentbord på nya laptops längre?

Hallå!

Behövde köpa en ny dator, blev en ASUS Vivobook Pro 15, men när jag öppnade förpackningen har den inte ett nordiskt standardtangentbord utan samma tangentlayout som amerikanska datorer - fast delvis ommärkta.

Rätt

https://product-images.eetgroup.com/images/700px_jpg/081NR1430.j...

Fel

https://m.media-amazon.com/images/I/71rup-7jwkL._AC_UF1000,1000_...

När jag surfar runt bland HP, Dell, ASUS, MSI och Lenovo ser jag till min förskräckelse att samtliga har slutat tillverka vårt nordiska tangentbord. Varför skriker ingen högt i Sverige över detta? Att skriva engelska ord med ' funkar inte alls och lillfingret på enterknappen blir bara en soppa mellan enter och '.

Det skall alltid vara en tangent mellan ä och enter!

Någon som vet en laptop med ett normalt svenskt tangentbord?

Av Aje
Skrivet av izzie:

Jag tvivlar starkt på att du har jour 24/7, alternativt att ditt kontrakt är legalt giltigt.

Världen byggs inte heller av utbrända.

Jag har aldrig skrivit att jag har jour.

Exakt.